Funky Frankenstein

Benodigdheden:

  • Frankenstein750 gram FunCakes Mix voor Cupcakes
  • 200 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 1 pot FunCakes Dip ’n Drip – Black
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Bright Green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Holly Green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Black
  • Klein stukje FunCakes Rolfondant – Bright White
  • Klein stukje FunCakes Rolfondant – Raven Black
  • 7 eieren
  • 625 gram zachte, ongezouten roomboter
  • 200 ml water
  • Twee extra diepe ronde bakpannen met Ø 15 cm
  • 1 ronde uitsteker van Ø 1 cm
  • 1 ronde uitsteker van Ø 2 cm
  • Wilton Cake Release
  • Wilton taartrooster
  • Wilton Spatula met hoek
  • Grote side scraper, bijvoorbeeld van PME
  • FunCakes Wegwerpspuitzakken
  • Wilton Spuitmondje #3
  • Wilton Perfect Height Rolling Pin
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Vet de bakpannen in met Cake Release. Maak 750 gram Mix voor Cupcakes en 200 gram Mix voor Botercrème klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking of in de basisrecepten voor cupcakes en botercrème.  Verdeel het beslag over de twee bakpannen en bak de cakes in 60-70 minuten gaar. Stort ze na het bakken op een taartrooster om af te laten koelen. Snijd de twee cakes netjes recht af zodat ze recht staan als ze op elkaar gezet worden.

Houd een eetlepel botercrème apart en kleur dit zwart. Kleur de rest in de gewenste kleur groen door de twee groene kleurstoffen er samen doorheen te mengen. Stapel de twee cakes op elkaar met een laagje groene botercrème ertussen. Smeer hierna de cake rondom af met de groene botercrème en trek strak met behulp van de side scraper. Zet in de koelkast zodat de botercrème kan opstijven.

Rol een stukje wit en zwart fondant uit, steek hier rondjes van 1 en 2 cm uit voor de ogen en de neus en plak dit op de taart. Doe de zwarte botercrème in een spuitzak met spuitmondje #3 en spuit een mond, wenkbrauwen en littekens op de taart.

Verwarm de zwarte dip ’n drip 20 seconden in de magnetron en vul er vervolgens een spuitzak mee. Zorg ervoor dat de dip ’n drip niet te warm is, anders smelt de botercrème weg. Knip een puntje van de spuitzak en laat de glaze vanaf de rand naar beneden druipen.  Als je rondom bent geweest vul je de hele bovenkant van de taart op met de zwarte glaze en maak je het glad met een spatel. Zet tot gebruik in de koelkast.