FunColours Ombre taart

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Cupcakes
  • 400 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Bright Green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Mint Green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Yellow
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Baby Blue
  • FunCakes Smaakstof – Citroen
  • 5 eieren
  • 750 gram zachte ongezouten roomboter
  • 400 ml water
  • FunCakes wegwerpspuitzakken
  • Wilton Easy Layers pan set/4 20 cm
  • Wilton Cake Release
  • Wilton spuitmond #1M (eventueel meerdere)
  • Wilton cooling grid
  • Wilton draaiplateau

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 400 gram botercrème en 500 gram cupcakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking of in de basisrecepten voor botercrème en cupcakes. Verdeel dit in 4 gelijke porties en kleur deze met de gels in de verschillende kleuren.

Vet de bakpannen in met cake release en vul ze met het gekleurde beslag. Bak de cakes in ongeveer 25 minuten gaar en laat ze daarna op een taartrooster afkoelen.

Breng nu de botercrème op smaak met de citroensmaakstof. Verdeel ook de botercrème in 4 porties die je weer elk een andere kleur geeft, zorg wel dat je een beetje naturelbotercrème achter de hand houdt om de cakes op elkaar te stapelen en rondom af te smeren. Vul spuitzakken met tip #1M met de verschillende kleuren botercrème. Begin met de onderste kleur. Terwijl je het draaiplateau draait, spuit je een dikke lijn rondom de taart. Per kleur trek je twee lijnen boven elkaar. Met de laatste kleur bedek je ook de bovenkant van de taart. Zet de taart tot gebruik in de koelkast zodat de botercrème kan opstijven. Eventuele overgebleven botercrème kun je invriezen en op een later moment gebruiken.