Fruit tartelettes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Special Edition Mix voor Tartelettes
  • FunCakes bakspray
  • 200 gram FunCakes Mix voor Banketbakkersroom
  • 50 gram FunCakes witte chocolade melts
  • FunCakes smaakpasta mango
  • FunCakes spuitzakken 41 cm
  • 200 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 25 + 500 ml water
  • Wilton spuitmondje #1A
  • Wilton wide glide rolling pin
  • Tartelettes vormpjes van 10 cm (8x)
  • Diverse soorten fruit + blaadjes munt
  • Bakkwast
  • Scherp mesje
  • Bloem om op uit te rollen

Bereidingswijze:
Kneed 500 gram Mix voor Tartelettes, 200 gram boter, 1 ei en 25 ml water tot een deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en plaats in de koelkast voor 1 uur. Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Kneed het deeg door en rol het uit op een met bloem bestoven werkblad tot ca. 3 mm dikte. Spray de vormpjes in met de bakspray. Snij met een scherp mes rondjes uit, die ruim 1 cm groter zijn dan de bovenkant van het vormpje. Drapeer de deeglapjes losjes in de vormpjes en snijd het met een scherp mesje schuin langs de rand weg. Het deeg mag iets uitsteken boven de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de tartelettes in ca. 15 min gaar en lichtbruin en laat ze in de vormpjes afkoelen.

Smelt de chocolade in de magnetron en smeer de binnenrand en de bodem van de tartelettes hiermee in. Plaats in de koelkast zodat het kan opstijven. Het chocolade laagje zorgt ervoor dat je deeg niet sompig wordt na het vullen.

Maak de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Breng hem op smaak met de mango smaakpasta. Plaats het spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de crème. Spuit dopjes room op de bodem en decoreer met vers fruit.

Aantal tartelettes:
8 stuks.