Frisse citroen/limoen ijstaart

Benodigdheden:

  • Bakvorm 20 cm rond
  • 250 gram FunCakes mix voor Biscuit
  • 4 eieren (circa 200 gram)
  • 25 ml water
  • Bakspray bijvoorbeeld van Wilton
  • Wilton kleurstof lemon yellow
  • 200 gram FunCakes mix voor Vanille Ijs
  • 00 ml slagroom
  • +/- 200 ml water
  • 3 limoenen
  • FunCakes smaakstof citroen
  • Taartrooster
  • FunCakes Acetaatfolie
  • Blaadjes munt, citroen en limoen voor garnering

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de biscuit op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng 250 gram mix, 4 eieren en 25 ml water in een kom. Klop het beslag 7-8 minuten op de hoogste snelheid, daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid namixen. Vul de ingevette bakvorm (1/2 tot 2/3 vol) en bak de taart in 30-35 minuten gaar. De oven tussentijds niet openen! De taart is gaar als hij veerkrachtig aanvoelt. Direct na het bakken uit het bakblik halen en laten uitdampen op een rooster.

Was de bakvorm af en plaats langs de rand acetaatfolie. Snijd een mooie dikke plak van het biscuit en leg dit op de bodem van de bakpan (de rest gebruik je niet).

Boen de citroen en de limoenen schoon. Pers 1 limoen uit. Weeg het vocht van de limoen en voeg water toe tot 200 ml vocht. Meng dit samen met de slagroom en de mix voor ijs in een mengkom en klop dit in 2 minuten op hoge snelheid. Voeg als laatste de citroen smaakstof naar eigen smaak toe en roer een klein beetje gele kleurstof hier doorheen voor het marmereffect.

Snijd de limoenen in dunne plakjes en bekleed de rand van de bakvorm hiermee. Vul daarna voorzichtig de ijsmix in de vorm. Zet minimaal 3 uur in de vriezer. Verwijder voor het snijden de acetaat rand en garneer de ijstaart met limoen, citroen en wat takjes munt.