Freaky Tartelette

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Tartelettes
  • 75 gram FunCakes Mix voor Enchanted Cream®
  • 250 gram FunCakes Deco Melts – Paars
  • FunColours Gel – Roze
  • FunColours Gel – Paars
  • FunCakes Metallic Sugar Rods XL – Pink
  • FunCakes Metallic Sugar Rods XL – Yellow Gold
  • FunCakes Suikerparels – Shiny White
  • FunCakes Sprinkle Medley – Mermaid
  • 200 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 75 ml water
  • 50 ml melk
  • Pot Bebogeen (karamelpasta)
  • Gedecoreerde donuts
  • Macarons
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • FunCakes Bake Release Spray
  • FunCakes wegwerpspuitzakken – 30 cm
  • Wilton -Wide Glide- rolstok
  • Wilton spuitmond #8B
  • Wilton spuitmond #4B
  • Wilton spuitmond #32
  • Patisse Quichevorm -Losse Bodem- 24cm

Bereidingswijze:
Maak de Mix voor Tartelettes zoals aangegeven op de verpakking, verpak het in plastic folie en laat een uur opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en vet de bakvorm in met Bake Release Spray.

Kneed het deeg uit de koelkast even goed door en rol het uit op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad tot een dikte van 2-3 mm. Bekleed de bakvorm losjes met het deeg en snijd het overtollige deeg schuin langs de rand weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de tartelette in 18-20 minuten goudbruin.

Maak de Mix voor Enchanted Cream® zoals aangegeven op de verpakking of via dit basisrecept en verdeel het in drie porties. Geef twee porties verschillende kleuren roze met de FunColours Gels en maak de derde portie paars. Doe dit in drie spuitzakken met spuitmondjes #8B, #4B en #32. Smeer op de bodem van de tartelette een laag karamelpasta.

Smelt de Deco Melts in de magnetron op 450W onder af en toe roeren. Als het bijna helemaal gesmolten is haal je het uit de magnetron en roer je de laatste zichtbare stukjes weg in de warme melts. Laat even afkoelen en giet dit op de karamelpasta, strijk eventueel een beetje glad met een paletmes.

Zet de tartelette ongeveer 10 minuten in de koelkast zodat de melts kunnen opstijven. Leg de gedecoreerde donuts en macarons (eventueel met een toefje Enchanted Cream®) op de tartelette. Spuit er diverse kleuren en maten toefjes op. Strooi er als laatste de diverse strooisels overheen.

Tip! Check hier de how-to video van dit recept!