Frambozenslof

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Sweet Cookie & Crust
  • 250 gram FunCakes Amandelspijs (afgeslapt met 1 ei)
  • 100 gram FunCakes Mix voor Banketbakkersroom
  • 2 flinke eetlepels FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • 155 gram zachte ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 250 ml water
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje Klop-fix
  • 2 doosjes frambozen
  • Blaadjes munt
  • Vloeibare bloemenhoning
  • Magic Roll-Out Powder om te bestuiven
  • Springvorm ø 24 cm
  • FunCakes wegwerpspuitzakken 30 cm
  • Wilton Spuitmond #1A
  • Wilton Wide Glide Rolling Pin
  • Bakpapier

Bereidingswijze:
Maak de 500 gram Mix voor Sweet Cookie & Crust zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160 °C). Kneed het deeg na het rijzen in de koelkast even goed door en rol het uit tot een dikte van ongeveer 1,5 cm op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad. Steek met de ring van de springvorm de vorm uit en leg dit met de ring er omheen op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe het afgeslapte amandelspijs in een spuitzak en spuit een spiraal op de deegbodem. Houd 1 cm van de rand vrij.
Bak de bodem in 20-25 minuten goudgeel. Haal na het bakken de ring weg en laat de bodem volledig afkoelen.

Maak nu 100 gram Mix voor Banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept. Klop de slagroom samen met de suikerbakkerspoeder en het zakje Klop-fix stijf. Voeg de slagroom toe aan de banketbakkersroom en roer dit door elkaar tot een egale crème. Dit is de Zwitserse room. Doe dit in een spuitzak met spuitmond #1A en spuit op de bodem een royale spiraal van Zwitserse room, begin in het midden en draai naar buiten. Bekleed de laag Zwitserse room volledig met frambozen en hier en daar een blaadje munt. Laat als laatste de honing met een zigzagbeweging over de frambozen drizzlen. Je zult zien dat de honing zich terugtrekt op de frambozen waardoor en soort druppeltjes ontstaan. Zet tot gebruik in de koelkast.