Fondant taart

Benodigdheden:

  • 200 gram FunCakes mix voor Biscuit
  • 3 eieren (circa 150 gram)
  • 145 ml water
  • Ronde bakvorm 15 cm
  • Taartzaag
  • Taartkarton
  • 125 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 250 gram (room)boter
  • FunCakes smaakstof -aardbei-
  • 400 gram FunCakes fondant roze
  • 50 gram FunCakes fondant wit
  • Rolstok
  • Suikerbakkerspoeder om uit te rollen
  • Smoother
  • Kwastje
  • Eetbare lijm
  • Madelief uitsteker in diverse maten

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng 200 gram mix, 3 eieren en 20 ml water in een kom. Klop het beslag 7-8 minuten op de hoogste snelheid, daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid namixen. Vul een ingevette bakvorm (1/2 tot 2/3 vol) en bak de taart gaar in 25-30 minuten. De taart is gaar als hij veerkrachtig aanvoelt. Direct na het bakken uit het bakblik halen en laten uitdampen op een rooster. Laat de biscuit goed afkoelen.

Plaats de taart omgekeerd op een taartkarton. Snij de biscuit met de taartzaag in 3 gelijke delen en markeer de lagen met cocktail prikkers die je recht onder elkaar in de biscuit steekt, zodat je na het vullen de taart weer exact op elkaar kunt zetten.

Maak de botercrème, zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vermeng met een garde 125 gram mix met 125 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven. Klop 150 gram ongezouten (room)boter in ca. 5 minuut zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter. Mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel nog circa 10 minuten tot een gladde crème. Voeg een eetlepel smaakstof aardbei toe en mix het nogmaals goed door.

Smeer de eerste laag van de biscuit in met een laag botercrème, plaats de tweede laag erop en smeer ook deze in met de crème. Plaats dan de laatste laag er boven op en smeer de gehele taart af met een dun laagje botercrème.

Kneed de roze fondant goed door en hou 25 gram apart voor de bloemetjes. Strooi wat suikerbakkerspoeder op je werkblad en rol de fondant uit. Zorg ervoor dat er geen suiker aan de bovenkant van de fondant komt. Draai je plak na iedere 3 keer rollen een kwartslag, zodat het niet gaat kleven.

Als de plak groot genoeg is en een mooie dikte heeft, leg je hem op de afgesmeerde biscuit en druk je hem er voorzichtig om. Maak de fondant mooi strak met een smoother. Snij nu met een mesje de overtollige fondant aan de onderkant af.

Kneed de witte fondant en de roze fondant goed door en rol deze uit op een beetje suiker. Steek nu verschillende maten bloemetjes uit. Stapel ze op voor een leuk effect. Maak eventueel kleine balletjes van fondant voor de hartjes van de bloemen. Plak de bloemetjes met een beetje eetbare lijm op de taart.

Aantal taartpunten:
6-8 stukjes.