Feestelijke Lichtslinger koekjes

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Special Edition Mix voor Gingerbread
  • 450 gram FunCakes Mix voor Royal Icing
  • FunCakes Suikerparels Harlequin
  • FunCakes Edible FunColours Brush Food Pen – Black
  • FunCakes eetbare lijm
  • FunCakes spuitzak 30 cm
  • 1 ei
  • 60 gram zachte ongezouten roomboter
  • 60 + 55 ml water
  • Ronde koekjes uitsteker 6-7 cm
  • Wilton spuitmond #3
  • Wilton bakpapier
  • Wilton wide glide rolling pin
  • Bloem om op uit te rollen

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Kneed 500 gram mix met 1 ei , 60 gram boter en 60 ml water tot een stevig deeg en laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad (tot ca. 2/3 mm dikte). Steek de koekjes uit en bak ze in het midden van de oven in ca. 10-12 minuten gaar. Laat de koekjes afkoelen. Als je deeg over hebt, kan je dit heel goed in plastic folie verpakt invriezen.

Maak 450 gram Mix voor Royal Icing aan zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept. Verdun het met een beetje water tot de dikte heeft van kwark. Plaats het spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de icing. Vul de koekjes op met de icing. Je kan eventueel met een cocktailprikker de icing naar de randjes duwen. Laat de koekjes een nachtje drogen.

Teken met de zwarte eetbare stift lijnen op de uitgeharde koekjes en plak met eetbare lijm de parels op de koekjes.

Aantal koekjes:
25 koekjes.