Eton mess naked cake

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Cupcakes
  • 3 eetlepels FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • 10 gram FunCakes Eiwitpoeder
  • 5 eieren
  • 250 gram zachte ongezouten roomboter
  • 60 ml water
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 400 ml slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • Aardbeitjes (in kleine stukjes + een paar voor decoratie), blauwe bessen,
  • frambozen, bramen
  • FunCakes Bake Release Spray
  • FunCakes wegwerpspuitzakken 41 cm
  • Wilton Easy Layers Cake Pan 15 cm
  • Wilton spuitmond #1M
  • Wilton bakpapier
  • Wilton taartrooster

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 120°C (heteluchtoven 100°C). Doe 10 gram eiwitpoeder en 60 ml water in een schaaltje en roer dit stevig door. Laat 10 minuutjes staan. Zorg ervoor dat de beslagkom en de garde vetvrij zijn voordat je het eiwit gaat opkloppen. Klop het eiwit op de hoogste stand tot een wit schuimig geheel. Voeg hier al draaiend op de hoogste stand het fijne kristalsuiker in delen aan toe en laat draaien tot het een stijf schuim wordt dat pieken trekt.

Doe het schuim in een spuitzak met #1M en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat toefjes. Laat de schuimpjes 1,5 uur in de oven drogen op 120°C (heteluchtoven 100°C).

Verwarm de oven vervolgens voor op 180°C graden (heteluchtoven 160°C). Maak 500 gram Mix voor Cupcakes klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept. Spray de bakpannen in met Bake Release Spray en verdeel het beslag over de 5 pannen. Bak de cakes in 20-25 minuten gaar en stort ze daarna op een taartrooster om af te laten koelen.
Klop de slagroom met de suikerbakkerspoeder en de 2 zakjes slagroomversteviger stijf. Verkruimel grof wat schuimpjes en voeg dit samen met de fijngesneden aardbeitjes toe aan de slagroom. Spatel voorzichtig om. Dit is de eton mess.

Stapel de cakes op elkaar met tussen elke laag een flinke laag eton mess. Eindig ook met een flinke laag eton mess en werk de bovenkant af met de verschillende soorten fruit en wat schuimpjes.