Engelse droptaart

Benodigdheden:

  • 125 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 400 gram FunCakes Mix voor Biscuit
  • 350 gram FunCakes Smaakfondant – Banaan
  • 250 gram FunCakes Smaakfondant – Drop
  • 250 gram FunCakes Smaakfondant – Bubblegum Roze
  • 150 gram FunCakes Rolfondant – Bright White
  • 1 pot FunCakes Musketzaad – Licht Roze
  • 40 ml water
  • 6 eieren
  • 125 ml water
  • 150 gram zachte ongezouten roomboter
  • Zak Engelse drop
  • FunCakes Taartkarton zilver/goud rond – Ø 16 cm
  • FunCakes Taart Dummy rond 7 cm – Ø 15 cm
  • FunCakes Bake Release Spray
  • Extra diepe vierkante bakvorm 15 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Extra diepe ronde bakvorm Ø 15 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Wilton spatula hoek
  • Wilton piping gel
  • Wilton taartrooster
  • Wilton -Wide Glide- rolstok
  • Wilton taartzaag
  • Wilton bamboo dowels
  • Uitsteker voor een lange strook, bijvoorbeeld de Multi Ribbon Cutter van FMM
  • Ronde koekjesuitsteker van Ø 6cm
  • Aluminiumfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 125 gram Mix voor Botercrème en 400 gram Mix voor Biscuit aan volgens de aanwijzingen op de verpakking of in de basisrecepten voor botercrème en biscuit. Vet de bakpannen in met Bake Release Spray, verdeel het beslag over de vierkante en ronde bakpan en bak de biscuits in 30-35 minuten gaar. Stort ze na het bakken op een taartrooster en laat afkoelen.

Smeer de dummy in met piping gel en rol hem door de roze musketzaad zodat hij helemaal rondom bedekt is met musketzaad.
Snijd de biscuits allebei 2 keer door en vul en smeer af met botercrème. Bekleed de ronde taart met banaanfondant. Maak van een stuk aluminiumfolie een prop en duw dit rondom tegen de fondant aan om het kokosdropeffect te creëren. Rol het dropfondant uit en steek hier een rondje uit, plak deze met een beetje water op de gele taart en zet in de koelkast.

De vierkante taart bekleed je aan de bovenkant met roze bubblegumfondant. Rol nogmaals het roze fondant uit tot een lange strook en maak met de Multi Ribbon Cutter een strakke, rechte strook. Plak dit tegen de taart aan. Houd voor de afstand tussen de wieltjes van de Multi Ribbon Cutter 1/3 van de hoogte van je taart aan.
Doe hetzelfde met het dropfondant en het witte fondant. Duw in de vierkante taart vier dowels en knip op maat. Zet de gele taart er met een op maat geknipt karton bovenop. Voor een speels effect kun je de taarten iets uit lood stapelen.
Zet de dummy met musketzaad schuin tegen de taart aan. Decoreer met Engelse dropjes.