Waar ben je naar op zoek?

Engelse drop taart

Geen enkele drop liefhebber kan deze taart weerstaan!

45 min. bereiden
35 min. bakken
2 uur wachten
14 - 20 personen

Wat heb je nodig voor jouw engelse drop taart:

Ingrediënten

  • 400 g FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 125 g FunCakes Mix voor Botercrème
  • 350 g FunCakes Smaakfondant Banaan
  • 250 g FunCakes Smaakfondant Drop
  • 250 g FunCakes Smaakfondant Bubblegum Roze
  • 150 g FunCakes Rolfondant Wit
  • 80 g FunCakes Musketzaad Licht Roze
  • FunCakes Piping Gel
  • 6 eieren (circa 300 g)
  • 165 ml water
  • 150 g ongezouten roomboter
  • Zak Engelse drop

Benodigdheden

  • FunCakes Bakspray
  • FunCakes Taartkartons zilver/goud ROND 16cm
  • FunCakes Cake Dummy Round 7cm -Ø15cm-
  • Wilton Decorator Preferred Spatel met Hoek
  • Wilton Chroom Plated Afkoelrek
  • Wilton Rolstok 50cm
  • Wilton Taartzaag
  • Wilton Bamboe Dowel Stokjes
  • PME Extra Diepe Vierkante Bakvorm x 15 x 10cm
  • PME Extra Diepe Ronde Bakvorm Ø 15 x 10cm
  • FMM Multi Stroken Uitsteker
  • Koekjes Uitsteker Ring Ø 6,5 cm
  • Aluminiumfolie

Recept van Engelse drop taart

1

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).

2

Bereid 400 gram FunCakes Mix voor Biscuit zoals aangegeven wordt op de verpakking. Vet de bakvormen in met de bakspray. Verdeel het beslag over de bakpannen en bak de biscuits in 30-35 minuten gaar. Oven niet tussentijds openen! De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt. Direct na het bakken uit de bakvorm halen en laten uitdampen op een rooster.

3

Bereid 125 gram FunCakes Mix voor Botercrème zoals aangegeven wordt op de verpakking.

4

Smeer de dummy in met piping gel en rol hem door de roze musketzaad zodat hij helemaal rondom bedekt is met musketzaad.

5

Snijd de biscuits allebei 2 keer door en vul en smeer af met botercrème.

6

Bekleed de ronde taart met 350 gram banaan fondant. Maak van een stuk aluminiumfolie een prop en duw dit rondom tegen de fondant aan om het kokosdrop effect te creëren. Rol het drop fondant uit en steek hier een rondje uit, plak deze met een beetje water op de gele taart en zet in de koelkast.

7

De vierkante taart bekleed je aan de bovenkant met 250 gram roze bubblegum fondant. Rol nogmaals het roze fondant uit tot een lange strook en maak met de Multi Ribbon Cutter een strakke, rechte strook. Plak dit tegen de taart aan. Houd voor de afstand tussen de wieltjes van de Multi Ribbon Cutter 1/3 van de hoogte van je taart aan. Doe hetzelfde met het drop fondant en het witte fondant.

8

Duw in de vierkante taart vier dowels en knip op maat. Zet de gele taart er met een op maat geknipt karton bovenop. Voor een speels effect kun je de taarten iets uit lood stapelen. Zet de dummy met musketzaad schuin tegen de taart aan. Decoreer met Engelse dropjes.

Nog heel even wachten voordat je kunt genieten van jouw taart. Vergeet je creatie niet te delen via: #funcakesbyme

Vergelijkbare recepten