Emoticon taart

Ingrediënten:

  • 330 gram FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 200 gram FunCakes Mix voor Botercreme
  • FunCakes bakspray
  • FunCakes smaakpasta aardbei friszuur
  • 450 gram FunCakes Fondant maroon brown
  • 300 gram FunCakes Fondant mellow yellow
  • Klein stukje FunCakes Fondant raven black
  • Klein stukje FunCakes Fondant fire red
  • Klein stukje FunCakes Fondant baby blue
  • FunCakes Eetbare Lijm
  • FunCakes cake board 12,5 cm
  • FunCakes cake board 17,5 cm
  • FunCakes goud/zilver karton 16 cm
  • Beetje aangemaakte FunCakes royal icing
  • FunCakes Suikerbakkerspoeder om op uit te rollen
  • 240 gram FunCakes Musketzaad geel (3 potjes)
  • 80 gram FunCakes Musketzaad rood (1 potje)
  • 40 gram FunCakes Musketzaad zwart
  • 5 eieren
  • 33 + 200 ml water
  • 250 gram zachte ongezouten roomboter
  • Aardbeienjam
  • Wilton taartzaag
  • Wilton taartrooster
  • Wilton perfect height rolling pin
  • Wilton plastic dowel rods
  • Diepe ronde bakvorm Ø20 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Diepe ronde bakvorm Ø15 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Ovalen plunger uitsteker set/4, bijvoorbeeld van PME
  • Ronde plunger uitsteker set/3, bijvoorbeeld van PME
  • Ster uitsteker set/4, bijvoorbeeld van FMM
  • Hart plunger cutter, bijvoorbeeld van Patisse
  • Koekjes uitsteker rond 6-7 cm
  • Knife/scriber tool, bijvoorbeeld van FMM

Bereidingswijze:
Kneed het bruine fondant goed door, rol er een worst van en draai hier de poopy van. Idealiter doe je dit een paar dagen van tevoren zodat het goed kan drogen. Maak de oogjes met de ovale plungers. Het mondje snijd je gewoon uit met een mesje.

Kneed het gele fondant goed door en rol het uit op een met suikerbakkerspoeder bestoven werkblad en steek net zoveel rondjes uit als je nodig hebt. Gebruik de rode, zwarte en blauwe stukjes fondant om hier de emotions van de te maken. Voor de ogen van de emoticons gebruik je de ovale en ronde plungers. Print eventueel wat emoticons uit zodat je een voorbeeld hebt.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 200 gram Mix voor Botercrème en 330 gram Mix voor Biscuit volgens de aanwijzingen op de verpakkingen of in het basisrecepten voor botercrème en biscuit. Spray de bakpannen in met bakspray en verdeel het biscuitbeslag over de twee pannen. Bak de biscuits in 30-35 minuten gaar en stort ze na het bakken op een taartrooster om af te laten koelen. Breng de botercrème op smaak met de smaakpasta.

Plaats de biscuit met een likje botercrème op de cake boards en snij allebei 2 keer door en vul ze met de jam en de botercrème. Smeer ze daarna rondom dun af met botercrème. Gebruik de side scraper om de taarten strak af te smeren. Zet een half uur in de koelkast om op te laten stijven. Smeer ze eventueel hierna nog een keer af en zet weer terug in de koelkast.

Steek in de onderste taart 4 dowels en knip ze op maat af. Meng de musketzaad door elkaar en bekleed hiermee de twee taarten. Stapel de taarten op elkaar en zet ze in de koelkast.

Plak met wat royal icing de emoticons tegen de taart aan. Knip een goud/zilver karton op maat van de poopy en zet hem met wat royal icing vast op het karton. Steek 3 dowels in de bovenste taart en knip af op maat. Zet de poopy boven op de taart en zet de taart tot het serveren terug in de koelkast.