Emoji kiss taart

Ingrediënten:

  • 400 gram FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 200 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes bakspray
  • FunCakes smaakpasta perzik
  • 700 gram FunCakes Fondant bright white
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Yellow
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Orange
  • 150 gram FunCakes Fondant raven black
  • Klein stukje FunCakes Fondant fire red
  • FunCakes Musketzaad geel
  • FunCakes Musketzaad rood
  • FunCakes Musketzaad zwart
  • FunCakes eetbare lijm
  • FunCakes Suikerbakkerspoeder om te bestrooien
  • 40 + 200 ml water
  • 6 eieren
  • 250 gram zachte ongezouten roomboter
  • Wilton piping gel
  • Wilton wide glide rolling pin
  • Wilton taartrooster
  • Wilton spatula hoek
  • Wilton taartzaag
  • Extra diepe ronde bakvorm Ø25 cm, bijvoorbeeld van PME
  • Hart uitsteker
  • Kwastje
  • Cutting wheel, bijvoorbeeld van PME
  • Smoothers, bijvoorbeeld van JEM
  • Knife/scriber tool, bijvoorbeeld FMM

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 200 gram Mix voor Botercrème en 400 gram Mix voor Biscuit volgens de aanwijzingen op de verpakkingen of in het basisrecepten voor botercrème en biscuit. Spray de bakpan in met bakspray en verdeel het biscuitbeslag over de pan. Bak de biscuit in 40-45 minuten gaar en stort hem na het bakken op een taartrooster om af te laten koelen.

Breng de botercrème op smaak met de smaakpasta. Snijd de biscuit twee keer door en vul en smeer rondom af met botercrème. Zet in de koelkast om op te laten stijven.

Kleur het witte fondant met de yellow en orange kleurgel tot de juiste emoji kleur. Rol dit uit op een met suikerbakkerspoeder bestrooid werkblad en bekleed hiermee de taart. Snijd het overtollige fondant weg met een mesje. Maak de taart glad met behulp van de smoothers.

Rol het rode fondant uit en steek hier een hartje uit. Herhaal dit voor de zwarte fondant en snij hier met behulp van het cutting wheel een ovaal oog uit. Van de rest van het zwarte fondant maak je rolletjes voor de mond, oog en wenkbrauwen. Plak dit met wat eetbare lijm op de taart.

Smeer met een kwastje langs de onderrand van de taart wat piping gel en plak hier een mix van rode, gele en zwarte musketzaad tegenaan.