Disco sterren

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Koekjes
  • 1 ei
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • FunCakes flavoured chocolade melts caramel
  • FunCakes musketzaad discodip
  • Plastic folie
  • Bakpapier
  • Ster uitsteker
  • Rolstok

Bereidingswijze:
Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Kneed 500 gram mix, 150 gram roomboter en 1 ei tot een deeg. Kneed hier naar eigen inzicht de musketzaad doorheen. Verpak het deeg in plasticfolie en laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad (tot ca. 3-4 mm dikte). Steek de sterren uit en bak ze in ca. 8 minuten goudgeel. Laat de koekjes afkoelen.

Doe de gewenste hoeveelheid melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen.

Dip de koekjes tot de helft in de gesmolten chocolade en leg ze op een met bakpapier bekleedde platte schaal. Laat opstijven in de koelkast voordat je ze serveert.