De staf van Sinterklaas

Ingrediënten:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Koekjes
  • 300 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 300 gram FunCakes Mix voor Macarons
  • FunCakes pepernoot kruiden
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Yellow
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Orange
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Red
  • FunCakes wegwerp spuitzak 46cm
  • FunCakes Suikerdecoraties Sinterklaas
  • 40 gram FunCakes fondant bright white
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • 1 ei
  • 150 + 375 gram zachte ongezouten roomboter
  • 300 ml water
  • 70 gram eiwit
  • Wilton spuitmond #1A (2x)
  • Wilton spuitmond #12
  • Wilton rolstok
  • Macaron mat, bijvoorbeeld van Silikomart
  • Cutting wheel, bijvoorbeeld van PME
  • Dresden tool, bijvoorbeeld van JEM
  • Strooigoed
  • Snoep, zoals smarties
  • Getekende staf op bakpapier

Bereidingswijze:
Doe 300 gram Mix voor Macarons samen met 70 gram eiwit in een kom en mix gedurende 4 à 5 minuten op medium snelheid tot een taai beslag. Kleur dit met de rode kleurstof tot een rood beslag. Doe in een spuitzak met spuitmondje #12. Leg de macaronmat op een bakplaat en spuit hier het beslag op. Laat dit 2 uur aan de lucht drogen voor het mooiste resultaat.

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 500 gram FunCakes Mix voor Koekjes aan met de pepernoot kruiden naar smaak volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept. Laat het deeg minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Maak ondertussen ook 300 gram Mix voor Botercrème aan volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept.

Rol het koekjes deeg vervolgens uit op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad tot 0,5 cm dikte. Snij met een mes twee keer een de staf uit het deeg. Leg de staf op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koeken in 12-15 minuten gaar. Laat ze afkoelen.

Verwarm de oven voor op 150°C (heteluchtoven 130°C) en droog de macarons in ongeveer 15 minuten. Laat ze op de mat volledig afkoelen.

Kleur de botercrème met de gele en oranje kleurstof tot een donkergele crème. Vul een spuitzak met spuitmondje #12 met de botercrème, spuit een dopje botercrème op de onderste helft van de staf en zet het andere deel er bovenop. Decoreer ook de bovenste laag van de staf met botercrème. Vul ook de macarons met een klein toefje botercrème.

Rol het fondant heel dun uit, snijd met het cutting wheel een veer modelletje en trek langs de randje streepjes met de dresden tool. Steek de veertjes tussen de macarons.

Decoreer de cookie cake met de macarons, strooigoed en de Sinterklaas decoraties.