Damn Tasty Strawberry Dessert

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Cookies
  • 250 gram FunCakes Amandelspijs
  • 2 eetlepels FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • 2 eieren
  • 150 gram zachte ongezouten boter
  • 250 ml slagroom
  • 750 gram aardbeien
  • Balsamicosiroop
  • Bloem om te bestuiven
  • Hartjesuitsteker, bijvoorbeeld van FMM
  • Wilton Wide Glide Rolling Pin
  • Grote ovenschaal
  • Plastic folie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°). Kneed de 500 gram Mix voor Cookies samen met 1 ei en 150 gram boter tot een compacte bal, verpak het in plastic folie en leg minimaal een uur in de koelkast. Rol het koekjesdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 3 mm. Let op! Je houdt deeg over, dit is voor de bovenkant. Mix met een platte haak de amandelspijs samen met 1 ei tot een gladde massa en smeer dit op de bodem.

Snijd 750 gram aardbeien in stukjes en leg dit bovenop het spijs, besprenkel met de balsamicosiroop. Rol het overige koekjesdeeg uit tot een lap die op de bovenkant van de schaal past en steek hier hartjes uit. Druk de lap iets aan en bak dit in 35-40 minuten bruin en gaar. Houd er rekening mee dat de taart ietwat nat blijft, dit komt door het vocht uit de aardbeien. Sla de slagroom stijf met de suikerbakkerspoeder.

Voor het opdienen schep je de lauwwarme aardbeien uit de schaal op een bord en serveer je het met lekker veel gezoete slagroom.