Cute little spooky cake

Benodigdheden:

  • 400 gram FunCakes mix voor Choco Biscuit
  • 5 eieren (circa 250 gram)
  • 90 ml water
  • Ronde bakvorm 25cm in doorsnede en 7,5cm diep
  • Bakspray
  • Rooster
  • Taartzaag
  • 400 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 400 ml water
  • 500 gram ongezouten boter
  • FunCakes smaakstof slagroom
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Purple
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Leaf Green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Orange
  • Wegwerp spuitzakken
  • Wilton spuitmondje 12 (3x)
  • Eetbare decoratie oogjes b.v. Wilton

Bereidingswijze:
Meng 400 gram mix voor botercrème met 400ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven bij kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Meng de mix, eieren en het water in een kom. Klop het geheel 7-8 minuten op de hoogste stand, daarna 2-3 minuten op een lage snelheid. Vul een ingevette bakvorm (1/2 tot 2/3 vol) en bak de biscuit in 35-40 minuten gaar. Oven niet tussentijds openen! De biscuit is klaar als deze veerkrachtig aanvoelt. Direct na het bakken uit het bakblik halen en laten uitdampen op een rooster.

Klop 500 gram ongezouten (room)boter in circa 5 minuten zalvig. Voeg het
mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Voeg de slagroom smaakstof toe en mix het geheel door tot een gladde crème (ca. 10 minuten). Verdeel de crème in drie porties en kleur iedere portie in een andere kleur.

Plaats de spuitmondjes in de spuitzakken en vul deze ieder met een andere kleur crème. Snijd de biscuit met behulp van de taartzaag drie keer door. Vul de onderste laag met paarse crème, spuit aan de buitrand doppen en vul de rest van de laag met een spiraal crème. Leg de tweede laag biscuit erop en vul deze met oranje crème. Vervolgens de derde laag opspuiten met groene crème met aan de buitkant weer doppen. Leg de bovenste plak biscuit er op.

Spuit bovenop de taart hier en daar verschillende maten doppen (hoge en lage). Druk in de dopjes een decoraties oogjes. Zet de taart tot gebruik in de koelkast.

Aantal stukjes:
16-20 stukjes.