Cupcakes met caramel fudge

Benodigdheden:

  • 400 gram bruine suiker
  • 340 gram corn syrup
  • Steelpan met dikke bodem
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 eetlepel FunCakes smaakstof vanille
  • Suikerthermometer
  • Rechte of vierkante bakvorm
  • 500 gram FunCakes mix voor Cupcakes
  • 250 gram roomboter
  • 5 eieren (circa 250 gram)
  • Muffin/cupcake bakvorm standaard
  • Baking cups
  • 2 eetlepels FunCakes smaakstof dulce leche
  • 250 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 250 ml water
  • 300 gram roomboter
  • Spuitzak met spuitmondje
  • FunCakes hazenootkrokant

Bereidingswijze:
Vet de bakvorm goed in met boter. Doe de suiker en de corn syrup in een pan met dikke bodem verwarm dit totdat de suiker is opgelost. Voeg nu de gecondenseerde melk toe en roer constant totdat het een temperatuur van 120°C heeft bereikt. Voeg nu de vanille smaakstof toe.
Giet de caramel in de bakvorm en laat het geheel zeker 3 uur afkoelen. Om de karamel goed te bewaren kan je er het best waxpapier omheen doen.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Meng 500 gram mix, 250 gram boter en 5 eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Verdeel papieren bakvormpjes in een muffin bakvorm en schep het beslag met een (ijs)lepel in de vormpjes (tot ongeveer de helft vullen). Druk een stukje karamel van 2 bij 2 cm in het beslag. Bak de cupcakes in ca. 18 minuten gaar en laat deze vervolgens afkoelen.

Vermeng met een garde 250 gram botercrème mix met 250 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven. Klop 300 gram ongezouten roomboter in circa 5 minuut zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Voeg de dulce leche smaakstof toe en mix het geheel nog circa 10 minuten tot een gladde crème.

Vul een spuitzak met de botercrème en spuit toeven op de cupcakes. Decoreer de toeven met kleine stukjes caramel en hazelnootkrokant.

Aantal cupcakes:
20 cupcakes.