Crochembouche

Benodigdheden:

  • 200 gram FunCakes Special Edition mix voor Soezen
  • 180 ml water
  • 6 eieren (circa 300 gram)
  • Spuitzakken en spuitmondje
  • 100 gram FunCakes mix voor Banketbakkersroom
  • 250 ml water
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram suiker
  • 6 eetlepels water
  • FunCakes marsepeinen decoratie Kerst
  • FunCakes Suikerbakkerspoeder

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Verwerk de ingrediënten op kamertemperatuur. Meng 200 g mix, 180 ml water en 6 eieren (300 g) in 6 minuten op middelhoge stand tot een glad beslag. Spuit in één beweging dopjes met een rond spuitmondje van ca. Ø 3-6 cm op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de soezen in ca. 25 minuten gaar. Laat de soezen goed afkoelen. Prik een klein gaatje met een spuitmondje in de onderkant van de soesjes.

Meng met een garde 100 gram banketbakkersroom met 250 ml water. Klop de slagroom en meng dit met de banketbakkersroom en doe dit vervolgens in de spuitzak en vul de soesjes.

Doe de suiker en het water in een pan met dikke bodem breng dit aan de kook (niet roeren)en haal de pan van het vuur als de suiker bruin begint te kleuren. Lijm de soesjes tot een toren met de karamel. Pas op dit is erg heet. Maak eventueel een koker van papier als ondersteuning van je crochembouche.

Decoreer de soesjes toren met de marsepeinen decoraties en suikerbakkerspoeder.