Clafoutis met kersen

Benodigdheden:

  • 500 gram kersen (vers ontpit of uit pot)
  • 250 ml melk
  • 75 gram bloem
  • 3 eieren
  • 75 gram suiker
  • Taartvorm
  • 1 theelepel FunCakes smaakstof vanille
  • 1 eetlepel FunCakes trempeersiroop kirsch
  • 1 mespunt zout
  • 2 eetlepels FunCakes Suikerbakkerspoeder

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 190°C ).

Vet de taartvorm in met boter. Verdeel de kersen over de bodem van de taartvorm (kersen uit de pot eerst goed laten uitlekken). Klop in een kom de melk, bloem, eieren, suiker, de smaakstof, de trempeersiroop en een snufje zout tot een luchtig beslag. Zeef dit beslag om de klontjes bloem eruit te halen.

Schenk het beslag over de kersen en plaats de bakvorm in het midden van de oven. Bak de clafoutis in 40-45 minuten gaar en goudbruin. Haal de bakvorm uit de oven en bestrooi de clafoutis met suikerbakkerspoeder.

Tip: de clafoutis is het lekkerst als deze nog een beetje warm is.

Aantal taartpunten:
10 stuks.