Citroen gebakjes

Benodigdheden:

  • 3 vierkante plakjes bladerdeeg
  • 100 gram FunCakes mix voor banketbakkersroom
  • 250 ml water
  • 250 ml slagroom
  • 25 gram suiker
  • 2 theelepels FunCakes smaakstof citroen
  • FunCakes dip ’n drip wit
  • FunColours Edible FunColours Gel – Yellow
  • Bakpapier
  • Spuitzak

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Laat de bladerdeeg plakjes ontdooien en snij deze in vier gelijke vierkantjes. Prik de plakjes in met een vork zodat het bladerdeeg niet te veel omhoog komt. Bak de vierkantje plakjes bladerdeeg in 15 minuten gaar en laat deze vervolgens afkoelen.

Meng 100 gram mix voor banketbakkersroom met 250 ml water en klop de room met een garde of mixer in ca. 5 minuten tot een gladde massa. Laat de room even opstijven. Klop de slagroom stijf met de 25 gram suiker en voeg 2 theelepels de smaakstof toe.

Maak de fondantglazuur geel met de kleurstof en bestrijk er 6 bladerdeeg vierkantjes mee. De andere 6 gebruik je als bodem van de gebakjes.

Spuit eerst een laagje citroen slagroom en daarna een laag banketbakkersroom op de 6 bodems. Vervolgens leg je het bladerdeeg vierkantje met de glazuur er bovenop. Maak het geheel af met een decoratie na keuze, bijvoorbeeld bramen.

Aantal stuks:
6 stuks.