Citroen cake met cranberry saus

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Cupcakes
  • 5 eieren (circa 250 gram)
  • 250 gram roomboter
  • 2 eetlepels FunCakes smaakstof citroen
  • Cakevorm
  • 100 gram FunCakes mix voor Bavarois Citroen
  • 120 ml water
  • 500 ml slagroom
  • 250 gram cranberries
  • 3 stuks steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 200 gram suiker
  • 360 ml verse sinaasappelsap
  • Blender
  • Zeef

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Meng 500 gram mix, 250 gram boter, de smaakstof en 5 eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Vet een cakevorm in en strooi er wat bloem in. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in 55-60 minuten gaar.

Klop de slagroom lobbig. Meng de mix voor bavarois mix met het water en spatel dit mengsel direct voorzichtig door de slagroom. Laat dit mengel ca. 1 uur in de koelkast laten opstijven.

Meng de 250 gram cranberries, 3 stuks steranijs, 2 kaneelstokjes, 200 gram suiker en 360 ml verse sinaasappelsap in een steelpan en breng dit aan de kook. Zodra alle suiker is opgelost zet je het vuur lager. Laat het zachtjes koken tot alle cranberries zijn open gesprongen. Haal de pan van het vuur en verwijder de steranijs en de kaneelstokjes. Giet het mengsel in een blender en pureer tot het glad is. Haal de saus vervolgens door een zeef om alle velletjes te verwijderen. Laat de saus afkoelen.

Snij de cake in plakjes en decoreer deze met de bavarois en de cranberry saus.

Aantal stukjes:
15-20 stukjes.