Chocoladecake met rode vruchten

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Chocolade Biscuit
  • 5 eieren (circa 250 gram)
  • 55 ml water
  • bakvorm rond 25 cm
  • taartzaag
  • 250 gram FunCakes Chocolade Melts
  • 50 ml slagroom
  • aardbeienjam
  • diverse rode vruchten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng de mix, de eieren en het water en klop het beslag op de hoogste snelheid in 7-8 minuten op, mix het daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid.

Vul een ingevette bakvorm met het beslag en bak de cake in 35-40 minuten gaar. Haal de cake direct na het bakken uit de bakvorm en laat het uitdampen op een rooster.

Wanneer de cake is afgekoeld, snijd je hem in 2 of 3 lagen. Bestrijk de bovenkant van de eerste laag met aardbeienjam. Doe dit ook met de eventuele tweede laag. Plaats daarna de laatste laag erop.

Hak voor de chocolade ganache de melts in kleine stukjes. Breng de slagroom aan de kook en voeg de chocolade melts toe. Roer het geheel met een garde goed door. Laat de ganache nu ongeveer 2,5 uur goed afkoelen, maar roer het wel elk half uur goed door.

Giet de chocolade ganache uit over de bovenkant van de taart. Strooi er hierna diverse rode vruchten voor een vrolijk geheel.

Aantal taartpunten:
10-12 stuks.