Chocolade weckpotjes

Benodigdheden:

  • 360 gram FunCakes mix voor Brownies
  • 2 eieren (circa 100 gram)
  • 40 gram boter
  • 175 ml water
  • Bakvorm 15 cm
  • 100 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 125 gram roomboter
  • 1 el Caramel smaakstof
  • 1 el Mokka smaakstof
  • 100 gram pecannoten
  • 6 mini weckpotjes
  • Spuitzakken
  • Spuitmond 1M of 2D (bijvoorbeeld van Wilton)

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng 360 gram mix, 2 eieren, 40 gram boter en 75 ml water en klop het rustig in 3 minuten tot een dik beslag. Vul een ingevet en met bakpapier bekleed bakblik met het beslag en bak in de voorverwarmde oven in circa 40 minuten. Laat de brownie na het bakken goed afkoelen.

Vermeng met een garde 100 gram mix met 100 ml water en laat dit mengsel minimaal 30 minuten opstijven. Klop 125 gram roomboter in circa 1 minuut los. Voeg het mengsel in vier gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel nog 5-10 minuten tot een gladde crème.

Verdeel de crème in twee delen. Voeg 1 el Caramel toe aan het eerste deel, mix dit goed door en vul hiermee een spuitzak. Voeg daarna 1 el Mokka toe aan het andere deel, mix dit en vul hiermee de andere spuitzak.

Breek de brownie en de nootjes in stukjes. Leg op de bodem van iedere weckpotje een laagje brownie, spuit daar overheen een laagje caramel crème. Spuit er daarna een laagje mokka crème overheen en strooi er wat nootjes overheen. Leg er een laagje brownie over en garneer het geheel met een toef van mokka crème en nootjes.

Aantal weckpotjes:
6 stuks.