Chocoladetaart met mascarpone crème

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes mix voor Chocolade Biscuit
  • 3 eieren (circa 150 gram)
  • 305 ml water
  • Ronde bakvorm 20 cm
  • Taartzaag
  • 100 gram FunCakes mix voor Banketbakkersroom
  • 250 gram mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • Spuitzak
  • Frambozen
  • Cacao
  • Chocolade schaafsel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 175°C). Meng 250 gram mix, 3 eieren en 55 ml water in een kom. Klop 7-8 minuten op de hoogste snelheid, daarna 2-3 minuten op lage snelheid. Vul een ingevette bakvorm (1/2 tot 2/3 vol) en bak in 30-35 minuten in
het midden van de oven. Laat de taart na het bakken goed afkoelen.

Meng voor de banketbakkersroom, 100 gram mix met 250 ml water. Klop de room met een garde of mixer circa 5 minuten tot een gladde massa. Laat de room even opstijven voordat je hem gebruikt.

Klop voor de vulling, 250 gram mascarpone los. Klop daarna 125 ml slagroom (eventueel met een beetje suiker, maar pas op: het is al snel te zoet!). Spatel de mascarpone en frambozen voorzichtig door de slagroom.

Snij de taart in drie lagen en smeer de eerste laag in met de banketbakkersroom. Plaats de tweede laag er op en smeer deze in met de mascarpone crème. Plaats de laatste laag erop en smeer de taart in zijn geheel af met crème. Vul een spuitzak met de overgebleven mascarpone crème en spuit hiermee toeven op de taart. Versier de taart met frambozen, cacao en chocolade schaafsel.

Aantal taartpunten:
12-16 stuks.