Chocolade rum caramel taart

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes mix voor Choco Biscuit
  • 3 eieren (circa 150 gram)
  • 55 ml water
  • Wilton Easy Layers Cake Pan
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 125 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 125 ml water
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • FunCakes smaakstof rum
  • FunCakes chocolade melts melk
  • FunCakes wegwerp spuitzak

Bereidingswijze:
Kook het blikje gecondenseerde melk voor drie uur in een pan met ruime hoeveelheid water. Laat het blikje afkoelen.

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Meng de mix voor chocolade biscuit, 3 eieren en 55 ml water en klop het beslag 7-8 minuten op de hoogste snelheid. Mix het daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid na. Vet de bakvormen in en vul iedere bakvorm met circa 60 gram beslag. Bak de biscuits in ongeveer 20 minuten gaar. De oven tussentijds niet openen.

Vermeng met een garde 125 gram botercrème mix met 125 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven. Klop 150 gram boter in ca. 5 minuut zalvig. Voeg het botercrème mengsel in gedeeltes toe aan de boter en mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Voeg 2 eetlepels rum smaakstof toe en mix het geheel nog ca. 10 minuten tot een gladde crème.

Smeer op de taartlagen een laagje rum botercrème en stapel ze op elkaar. Haal de gecondenseerde melk (dit is nu caramel) uit het blikje en verwarm deze in een pannetje zodat deze vloeibaar word en giet deze over de taart heen.

Doe de gewenste hoeveelheid melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen.

Vul een spuitzak met de gesmolten chocolade en spuit de chocolade over de caramel heen.

Aantal taartpunten:
circa 8 punten.