Chocolade fondue met huisgemaakte marshmallows

Benodigdheden:

  • 125 gram FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • 400 gram witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel golden syrup (of rietsuikerstroop)
  • 300 ml water
  • 4 eetlepels FunCakes gelatine (rund)
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Vierkante schaal (24 cm)
  • Suikerthermometer
  • 200 gram FunCakes Chocolade melts (puur, melk of wit)

Bereidingswijze
Bestrooi de vierkante schaal royaal met poedersuiker. Meng in een kleine steelpan op middelhoog vuur de basterdsuiker, golden syrup en 175 ml water. Verhit tot 120°C-130°C (gebruik je suikerthermometer) of totdat een klein beetje siroop die je in koud water druppelt zich tot een balletje vormt.

Terwijl de siroop verhit wordt, doe je het resterende water in een metalen kom en strooi je er de gelatine over. Zet de kom op een pan zacht kokend water tot de gelatine helemaal is opgelost. Houdt warm tot de siroop op temperatuur is. Haal de siroop van het vuur en roer met een garde de gelatine door de hete siroop en zet dit vervolgens apart.

Klop in een andere kom de eiwitten op tot zachte pieken. Blijf kloppen, terwijl je de siroop langzaam bij de eiwitten voegt, tot de eiwitten zeer stijf zijn. Roer de vanille erdoor. Verdeel gelijkmatig in de schaal en laat dit zeker 8 uur of een nacht, staan alvorens aan te snijden.

Doe de gewenste hoeveelheid melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt).
Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn.
Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen. De chocolade is nu klaar voor gebruik. Doe het in een chocolade fonduepannetje en dip je zelfgemaakte marshmallows in de chocolade… En smullen maar!

Aantal porties:
18 porties.