Chocolade driptaart met vijgen en bramen

Benodigdheden:

  • 640 gram FunCakes Mix voor Brownies
  • 150 gram FunCakes Mix voor Enchanted Cream® Choco
  • 275 gram FunCakes Chocolade Melts – Puur
  • 100 gram FunCakes Rolfondant – Forest Green
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • 3 eieren
  • 70 gram zachte ongezouten roomboter
  • 235 ml water
  • 100 ml melk
  • Diverse soorten blauw fruit: bramen, blauwe bessen, vijgen
  • FunCakes Bake Release Spray
  • Wilton Decorator Preferred® Deep Round Pan Ø 20×7,5cm
  • Wilton -Perfect Height- Rolling Pin
  • Wilton Comfort Grip Spatula Hoek
  • Wilton Taartzaag
  • PME Holly Leaf Plunger Cutter Set/3
  • Patisse Taartrooster

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C) en vet de bakpan in met Bake Release Spray. Maak de Mix voor Brownies zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept en bak de brownie in 45-50 minuten gaar. Stort hem na het bakken op een taartrooster om af te laten koelen.

Maak 150 gram Enchanted Cream® Choco volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept. Snijd de brownie met een taartzaag één keer door en vul en smeer rondom af met de Enchanted Cream® . Zorg dat de bovenkant van de brownie de oorspronkelijke onderkant is voor een mooi strak oppervlak. Kneed de fondant even door, rol het dun uit op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad en steek hier verschillende maten blaadjes uit met de plunger set. Smelt de chocolade en giet dit over de cake. Creëer de drip door met een paletmes de chocolade voorzichtig over de rand te duwen. Decoreer met vers fruit en de fondantblaadjes. Zet tot gebruik in de koelkast.