Chocolade dessert met geroosterde amandelen

Benodigdheden:

  • 350 gram FunCakes witte chocolade melts
  • Chocolade vorm naar keuze
  • 100 gram amandelen
  • 200 water
  • 75 gram suiker
  • 2 eetlepels FunCakes smaakstof creamy caramel
  • 50 ml slagroom

Bereidingswijze:
Doe de 350 gram melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen. Giet de chocolade in een vorm na keuze en laat deze even staan.

Doe nu het water en de suiker in een hoge pan en breng dit op middelmatig vuur aan de kook. Belangrijk is hierbij om NIET te roeren tijdens dit proces, want dat komt het kristallisatie proces niet ten goede. Laat het suikermengsel rustig doorkoken totdat je een mooie lichte karamel kleur hebt, en haal dan de pan van het vuur. Kook niet langer door dan nodig is en giet vervolgens de voorverwarmde slagroom bij de karamel en roer dit goed door. Meng de amandelen door de karamelsaus samen met de smaakstof. Schep kleine beetjes amandel mengsel op de chocolade en laat het geheel hard worden in de koelkast.