Chocolade crèmecake

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes mix voor Chocolade Biscuit
  • 3 eieren (circa 150 gram)
  • 55 ml water
  • ronde bakvorm 20 cm
  • taartzaag
  • 125 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 125 ml water
  • 150 gram ongezouten (room)boter
  • FunCakses smaakstof kersen
  • paletmes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 175°C). Meng voor de cake, de mix, de eieren en het water in een kom. Klop het 7-8 minuten op de hoogste snelheid, daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid namixen.

Vul een ingevette bakvorm met het beslag. Bak de cake in circa 30-35 minuten gaar. Haal de cake na het bakken uit de bakvorm en laat hem afkoelen.

Maak intussen de botercrème, meng hiervoor 125 gram mix met 125 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven op kamertemperatuur. Klop 150 gram boter smeuïg. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel tot een gladde crème. Voeg daarna de kersen smaakstof toe naar smaak en mix het geheel nogmaals goed door.

Wanneer de cake is afgekoeld, snijd je hem in 3 lagen. Smeer allereerst de onderste laag in met botercrème. Plaats daarna de tweede laag erop. Smeer ook deze laag in met botercrème en plaats de laatste laag erop. Smeer nu de bovenkant van de taart in met botercrème. Werk vervolgens verder omlaag langs de randen, zodat uiteindelijk de gehele taart met botercrème is bedekt.

Aantal taartpunten:
8-10 stukjes.