Chocolade bavarois taart

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Special Edition mix voor Gingerbread
  • 1 ei
  • 60 gram boter
  • 60 ml water
  • 100 gram FunCakes mix voor Bavaroise chocolade
  • 120 ml water
  • 500 ml slagroom
  • 10 gram FunCakes Gelatinepoeder
  • 150 ml slagroom
  • 100 ml water
  • FunCakes acetaat folie
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 5 gram FunCakes Gelatinepoeder
  • Rood fruit na keuze
  • Taart of bakring van 20 cm

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Kneed 500 gram mix, 1 ei (50 gram), 60 gram (room)boter en 60 ml water tot een stevig deeg. Laat dit minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ca. 3 mm.

Steek een cirkel uit zo groot als de bodem van je taartring. Gebruik de rest van het deeg eventueel voor kleine koekjes als versiering voor je taart. Bak de bodem in 12 minuten gaar en laat hem vervolgens afkoelen.

Leg de bodem in de ring en zet de acetaatfolie tegen de binnenkant van de taartring.

Klop de slagroom lobbig. Meng 10 gram gelatinepoeder met water en laat 10 minuten staan. Meng de mix voor bavarois met het water en spatel dit mengsel direct voorzichtig door de slagroom voeg de extra gelatine toe als versteviging. Schep het bavarois mengels bovenop de gingerbread bodem en zet de taart voor 4 uur in de vriezer.

Verwarm de slagroom, het water en cacaopoeder in een pan en breng het aan de kook. Voeg als laatste 5 gram gelatinepoeder (vermengt met een beetje water) toe en giet de chocolade spiegel bovenop de bevroren taart en laat deze goed stevig worden.

Decoreer de taart af met rood fruit en eventueel wat suikerbakkerspoeder.

Aantal taartpunten:
12 taartpunten.