Choco-coco cupcakes

Benodigdheden:

  • 400 gram FunCakes Mix voor Dark Choco Cake
  • 200 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • FunCakes Smaakpasta – Kokos
  • FunCakes Kokosblokjes – Wit
  • FunCakes Kokosblokjes – Roze
  • FunCakes Chocolate Melts – Puur
  • 4 eieren
  • 225 ml water
  • 430 gram zachte ongezouten roomboter
  • FunCakes wegwerpspuitzakken – 41 cm
  • Wilton -Recipe Right- 12 Cup Muffin Pan
  • Wilton Baking Cups – Wit
  • Wilton spuitmondje #1M
  • IJslepel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 150°C). Maak 200 gram Mix voor Botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept.

Doe de 400 gram Mix voor Dark Choco Cake samen met 4 eieren, 25 ml water en 180 gram zachte boter in een mengkom en mix dit in 4 minuten tot een glad geheel. Roer er met een spatel wat kokosblokjes door. Plaats de baking cups in de muffinpan en verdeel met behulp van een ijslepel het beslag over de baking cups. Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar en laat ze afkoelen op het aanrecht. Bak nog een tweede keer voor het overgebleven beslag.

Breng de botercrème verder op smaak met de kokossmaakpasta. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje #1M en spuit mooie rozetten op de cupcakes. Smelt wat van de chocolade melts in de magnetron, doe in een spuitzak, knip er een klein puntje af en drizzle dit over de botercrème. Decoreer verder met de twee kleuren kokosblokjes.

Aantal: 16 cupcakes