Chipolata trifle

Benodigdheden:

  • Mooie grote glazen vaas of hoge schaal
  • 500 gram slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 3 flinke eetlepels FunCakes Suikerbakkerspoeder
  • 100 gram boerenjongens (drooggedept) of geweekte rozijnen (drooggedept)
  • 200 gram FunCakes mix voor Banketbakkersroom
  • 500 ml water
  • 150 gram FunCakes mix voor Enchanted Cream
  • 100 ml magere melk
  • 100 ml water
  • 500 gram FunCakes mix voor Cupcakes
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 5 eieren (circa 250 gram)
  • 640 gram FunCakes mix voor Brownies
  • 3 eieren (circa 150 gram)
  • 70 gram ongezouten roomboter
  • 135 ml water
  • Blikje mandarijn stukjes (uitgelekt)
  • Cake bakvorm 25cm
  • Taartrooster
  • Bakspray
  • Wegwerpspuitzak 40cm
  • Reep pure chocolade
  • Fijne rasp

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Spray de cakevorm in met bakspray. Meng de 500 gram cupcakemix, 250 gram boter en de 5 eieren in een mengkom en mix dit op lage snelheid tot een glad beslag. Vul de bakvorm met het beslag en bak de cake in circa 60-65 minuten gaar (let op, dit kan per oven verschillen).

Wordt de cake te bruin aan de bovenkant maar is hij nog niet gaar leg er dan een stuk aluminiumfolie overheen. Zo gaart hij wel maar wordt niet verder bruin. Stort na het bakken de cake op een rooster en laat afkoelen.

Was de cakevorm af en spray hem opnieuw in met bakspray. Meng de 640 gram browniemix, 3 eieren, 70 gram boter en 135 ml water in een mengkom en mix dit op lage snelheid tot een glad beslag. Vul de bakvorm met het beslag en bak de brownie in circa 45-50 minuten gaar (let op, dit kan per oven verschillen). Laat de brownie afkoelen op een taartrooster.

Klop 500 gram slagroom stijf met 2 zakjes klopfix en 3 flinke eetlepels suikerbakkerspoeder. Roer daar vervolgens de boerenjongens doorheen.

Meng 200 gram mix voor Banketbakkersroom met 500 ml water. Klop de room met een garde of mixer in ca. 5 minuten tot een gladde massa. Vul een spuitzak met de crème en leg weg tot gebruik.

Mix 150 gram mix voor Enchanted Cream met 100 ml melk en 100 ml water 3 minuten op hoge snelheid. Vul een spuitzak met de crème en leg weg tot gebruik.

Snijd de brownie en de cake in kleine stukjes. Begin met een laagje brownie stukjes onderin de schaal. Knip een puntje van de gevulde spuitzakken. Spuit op de brownie een laag slagroom met boerenjongens. Doe hier cakestukjes op en trempeer ze met het vocht van de boerenjongens. Spuit hier een laag banketbakkersroom op. Leg hier wat mandarijnstukjes op. Bouw zo verder de hele schaal vol tot alles op is.

Doe als laatste een flinke laag Enchanted Cream boven op en rasp hier royaal pure chocolade overheen. Zet tot gebruik in de koelkast.

Wil je geen alcohol gebruiken in dit recept, laat dan de boerenjongens weg en gebruik in water gewelde rozijnen. Om te tremperen kan je in plaats van het vocht van de boerenjongens het sap van de mandarijnpartjes gebruiken.

Aantal desserts:
voor ruim 20 personen.