Cheese cake met witte chocolade en munt

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Cupcakes
  • 5 eieren (circa 250 gram)
  • 250 gram roomboter
  • 150 gram FunCakes amandelmeel
  • 125 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 125 ml water
  • 150 gram roomboter
  • 2 eetlepels FunCakes smaakstof mascarpone crème
  • 350 gram FunCakes witte chocolade melts
  • 2 eetlepels FunCakes smaakstof munt
  • 250 ml slagroom
  • Blaadjes verse munt
  • Taartkarton 26 cm

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Meng 500 gram mix voor cupcakes, 250 gram roomboter, het amandelmeel en 5 eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Vet een bakplaat in strooi er wat bloem op. Schep het beslag op de bakplaat. Bak de cake op 160°C (heteluchtoven 140°C) in 20 minuten gaar. Steek twee cirkels uit de afgekoelde cake van 26 cm.

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vermeng met een garde 125 gram mix met 125 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven. Klop 150 gram ongezouten (room)boter in ca. 5 minuut zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Voeg de mascarpone crème smaakstof toe aan de boter crème. Mix het geheel nog ca. 10 minuten tot een gladde crème.

Smeer de lagen cake in met de botercrème en ook de buitenkant van de cake met een dunne laag. Zet de taart in de koelkast en laat deze goed koud worden.

Doe 350 gram melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen.

Giet nu de chocolade over de taart vanaf de bovenkant in het midden. Het makkelijkst gaat dit door de taart op een taartkarton op een glas te zetten. Klop de slagroom met suiker en de munt smaakstof. Spuit een toefjes slagroom op de taart en decoreer het geheel met verse blaadjes munt.

Aantal taartpunten:
12 stuks.