Cassata royale

Benodigdheden:

  • Cakeblik 25/26 cm
  • 100 gram FunCakes mix voor Vanille Ijs
  • 100 gram FunCakes mix voor Chocolade Ijs
  • 200 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • Stukjes brownie (zelfgebakken of gekocht)
  • FunCakes smaakstof aardbei friszuur
  • FunCakes smaakstof caramel toffee
  • 8 mini milky ways
  • FunCakes hartjes
  • FunCakes chocolade melts puur

Bereidingswijze:
Mix 100 gram mix voor chocolade ijs met 100 ml melk en 100 ml slagroom en klop dit in 2 minuten op hoge snelheid. Roer hier kleine stukjes brownie doorheen. Stort dit in het cakeblik, strijk de bovenkant glad en plaats in de vriezer.

Mix 100 gram mix voor vanille ijs met 100 ml melk en 100 ml slagroom en klop dit in 2 minuten op hoge snelheid. Verdeel het mengsel in twee porties en breng een deel op smaak met de aardbei smaakstof en de andere met de caramel toffee smaakstof. Roer door het caramel mengsel 6 in kleine stukjes gesneden milky way.

Giet het aardbei mengsel op het chocolade ijs in het cakeblik en plaats dit voor 5 minuten in de vriezer. Giet daarna het caramel mengels boven het op het aardbei ijs. Laat het geheel minimaal 3 uur in de vriezer opstijven.

Om de cassata te storten dompel je de vorm heel even in heet water. Zet hem terug in de vriezer en smelt de chocolade. Giet de gesmolten chocolade over de cassata en garneer met stukjes brownie, stukjes milky way en wat suikerhartjes.