Carrot cake met pecannoten

Benodigdheden:

  • 250 gram FunCakes mix voor Carrot Cake
  • 40 ml water
  • 1 ½ ei (circa 75 gram)
  • 75 ml plantaardige olie
  • 70 gram geraspte wortel
  • 20 gram rozijnen
  • Bakvorm 10 x 10 cm
  • Bakpapier
  • 65 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 65 ml water
  • 75 gram ongezouten (room)boter
  • Spuitzak
  • Spuitmond 1M (bijvoorbeeld Wilton)
  • 6 glaasjes
  • FunCakes oranje confetti
  • Pecannoten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng de mix voor Carrot Cake met 40 ml water, 1 ½ ei, 75 ml plantaardige olie en 70 gram geraspte wortel. Voeg eventueel ook nog 20 gram rozenijnen toe. Mix het beslag rustig in 5 minuten door elkaar en stort het in een met bakpapier gevoerd en ingevet bakblik van 10 cm vierkant. Bak de cake in circa 50-60 minuten gaar.

Meng voor de botercrème, 65 gram mix met 65 ml water en laat dit minimaal 1 uur opstijven op kamertemperatuur. Klop 75 gram boter in circa 5 minuten zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel door tot een gladde crème.

Plaats het spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de botercrème. Verkruimel de carrot cake. Vul de glaasjes eerst met een laagje carrot cake kruimels. Plaats er daarna enkele walnoten op en spuit er een laagje crème overheen. Vul de glaasjes op met nog een laagje kruimels en walnoten. Als laatste spuit je er een prachtige toef op die je versierd met oranje confetti.

Tip: je kunt je botercrème natuurlijk ook een heerlijk smaakje geven.

Aantal glaasjes:
6 stuks.