Carrot cake met een twist

Benodigdheden:

  • 500 gram of FunCakes Mix for Carrot Cake
  • 1 pot FunCakes Dip ‘n Drip – wit
  • 80 ml water
  • 3 eieren
  • 140 gram plantaardige olie
  • 150 gram Julienne wortels
  • 40 gram rozijnen
  • 2 sinaasappels
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • Wilton Recipe Right Square Pan 20×20 cm
  • Wilton bakpapier
  • Wilton Cake Release
  • Wilton taartrooster
  • Steelpan
  • Dunschiller

Bereidingswijze:
Voor het konfijten van de sinaasappelschillen ga je als volgt te werk. Schil de sinaasappels met de dunschiller en snijd de schil in reepjes, de sinaasappel zelf gebruik je niet. Vul een steelpan met water, voeg de sinaasappelschillen toe en breng aan de kook. Laat een minuut doorkoken. Herhaal dit proces 4 keer, door telkens het water af te gieten en de schillen opnieuw met koud water aan de kook te brengen. De vijfde keer doe je de schillen samen met 300 ml water en 300 gram fijne kristalsuiker in de steelpan, breng het aan de kook en laat op een laag pitje de sinaasappelschillen konfijten. Ze zijn klaar als de schillen donker en iets glazig zijn en als de suikerstroop blijft kleven aan de schillen. Haal met een vork de schillen uit de pan en leg ze op een vel bakpapier om af te koelen. Desgewenst kun je de schillen nog door fijne kristalsuiker halen.

Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Vet de bakpan in met Cake Release. Snijd een deel van de gekonfijte schillen in kleine stukjes, houd een klein deel over ter decoratie. Maak 500 gram Mix voor Carrot Cake volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept. Meng er met een spatel de rozijnen, gesneden sinaasappelschil en de wortel door. Doe dit in de bakpan en bak de cake in 50-60 minuten gaar. Stort hem op een taartrooster en laat afkoelen.

Doe de Dip ‘n Drip ongeveer 10 seconden in de magnetron om hem iets vloeibaarder te maken en spatel dit over de carrot cake. Decoreer met de huisgekonfijte sinaasappelschillen.