Brownie pops met vlinders

Benodigdheden:

  • 360 gram FunCakes mix voor Brownies
  • 2 eieren (circa 100 gram)
  • 40 gram boter
  • 75 ml water
  • Ronde bakvorm 20 cm
  • 125 gram FunCakes mix voor Botercrème
  • 125 ml water
  • 150 gram ongezouten boter
  • 200 gram cream cheese (bijvoorbeeld monchou)
  • 2 tl vanille extract of gebruik het merg van een vanillestokje
  • 500 gram FunCakes Flavoured Chocolade Melts aardbei
  • 30 papieren rietjes
  • FunCakes musketzaad groen
  • Vlinders

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Mix 360 gram mix voor brownies, 2 eieren, 40 gram butter en 75 ml water rustig in 3 minuten tot een dik beslag. Vul een ingevet en met bakpapier bekleed bakblik met het beslag. Bak het beslag in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten gaar.

Vermeng met een garde 125 gram botercrème mix met 125 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven. Klop 150 gram ongezouten (room)boter in ca. 5 minuut zalvig. Voeg het mengsel in gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel nog ca. 10 minuten tot een gladde crème.
Voeg als de botercrème klaar is de cream cheese toe en mix deze goed met de botercrème.

Mix nu met de deeghaak de brownie fijn in de keukenmachine. Voeg als deze een fijne structuur heeft de cream cheese crème beetje bij beetje toe tot zich een deegbal vormt. Maak van deze deegbal klein deeg bolletjes van ongeveer 20 gram en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

Smelt ca. 50 gram melts in een voor de magnetron geschikte kom op maximaal vermogen (±800W) in de magnetron. Roer elke 15/20 seconden de chocolade goed door, zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Stop met verwarmen zodra de chocolade bijna volledig gesmolten is (kleine stukjes mogen nog zichtbaar zijn). Blijf roeren totdat de chocolade opgelost is. Let op dat er geen water bij komt!

Steek het uiteinde van het papieren rietje in de gesmolten chocolade en druk deze in het deegballetje. Dit voorkomt dat straks het balletje van het rietje afglijd. Zet de cakepops vervolgens minimaal een half uur in de vriezer.

Verwarm het restant van de chocolade melts en doop de cakepops uit de vriezer in de gesmolten chocolade. Decoreer de cake pops gelijk met de groene musketzaad en een vlinder, want de chocolade wordt snel hard.

Aantal stuks:
circa 30 stuks.