Brownie caramel poke cake

Benodigdheden:

  • Brownie bakvorm 22,5×22,5 cm b.v. van Wilton
  • 500 gram FunCakes mix voor Brownies
  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 190 gram ei (circa 4 stuks)
  • Bakspray
  • Taartrooster
  • Bamboo dowel rods van Wilton
  • 2 zakken Lonka fudge
  • Slagroom
  • Steelpan
  • Choco curls milk, white en caramel van PME
  • Suikerpinda’s

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Spray de bakpan in met bakspray.

Doe de mix voor brownies samen met de 250 gram zachte roomboter en de 190 gram ei in een mengkom en mix dit op de laagste stand in ongeveer 3 minuten tot een mooi glad beslag. Vul de bakvorm met het beslag en bak de brownie in circa 30-40 minuten gaar (let op, dit kan per oven verschillen.)

Als de brownie gaar is stort je hem op een taartrooster om af te laten koelen. Prik met een bamboe dowel gaten in de bovenkant van de brownie.

Doe een scheutje slagroom in een pan, snijd de 2 zakken fudge in stukjes en doe dit bij de slagroom in de pan. Houdt wat blokjes apart voor decoratie. Verwarm de slagroom met de fudge op laag vuur of in de magnetron en blijf goed roeren tot je mooie stroperige caramelsaus krijgt. Het dient niet te dun te zijn. In dit wel het geval, voeg wat extra fudge toe.

Giet de caramelsaus over de gaatjes in de brownie, herhaal het eventueel nog een keer. Decoreer de brownie met de fudge, suikerpinda’s en de chocolade krullen.

Aantal stukjes:
16-18 stukjes.