Bonbons met praline crème

Benodigdheden:

  • 350 gram FunCakes melts puur
  • Chocolade Vorm Koffiekopje
  • 100 gram slagroom
  • 50 gram boter
  • 200 gram FunCakes melts melk
  • 50 gram FunCakes praliné hazelnoot-vulling
  • FunCakes musketzaad brons

Bereidingswijze:
Doe de gewenste hoeveelheid pure melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen.

De chocolade is nu klaar voor gebruik, giet de chocolade in de bonbon vormpjes en laat deze weer hard worden.

Verwarm de slagroom en de boter totdat de slagroom bijna aan de kook is. Voeg nu de
melk melts en de praline vulling toe en roer totdat de chocolade gesmolten is en er een homogene massa ontstaat.

Laat het geheel afkoelen en doe de praline vulling in een spuitzak. Spuit een toefje op het chocolaatje en versier de bonbons met musketzaad.

Aantal bonbons:
24 stuks.