Bokkenpootjes-ijstaart

Benodigdheden:

  • 200 gram FunCakes Mix voor Chocolade Ijs
  • 400 ml melk
  • 2 pakken bokkenpootjes
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • Springvorm van 26 cm
  • Wilton bakpapier

Bereidingswijze:
Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm, zet de rand erop en klik dicht. Verkruimel 200 gram bokkenpootjes tot fijne kruimels. De rest van de bokkenpootjes halveer je in de lengte. Smelt 60 gram boter in de magnetron en voeg dit bij de koekkruimels. Roer goed door en bedek hiermee de bodem van de springvorm. Zet de halve bokkenpootjes tegen de rand aan en zet dit 10 minuten in de koelkast.
Voor het ijs mix je 200 gram Mix voor Chocolade IJs met 400 ml melk. Klop dit 2 minuten op hoge snelheid. Voor extra romig ijs vervang je 200 ml melk met 200 ml ongeslagen slagroom. Vul de springvorm met het mengsel en zet dit een nacht in de vriezer.

Strik voor het opdienen nog een mooi lint om de taart en decoreer eventueel met bokkenpootjes kruimels.

Aantal stukjes:
10 stukjes.