Blueberry muffin

Benodigdheden:

  • 125 gram FunCakes mix voor muffins
  • 50 ml plantaardige olie
  • 50 ml water
  • muffin/cupcake bakvorm (6 stuks)
  • 3 baking cups
  • 40 gram FunCakes mix voor Bavaroise –naturel-
  • 60 ml water
  • 250 ml slagroom
  • Spuitzak
  • Spuitmondje 2D (bijvoorbeeld van Wilton)
  • Bosbessen
  • 4 glaasjes

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Mix 125 gram mix voor muffins met 50 ml olie en 50 ml water. Klop het in 5 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Verdeel de bakvormpjes over de bakvorm en vul deze met het beslag. Bak de muffins in circa 25 minuten gaar. Laat de muffins na het bakken goed afkoelen.

De bavaroise maak je door 250 ml slagroom lobbig te kloppen. Meng de mix met 60 ml water en spatel dit voorzichtig door de slagroom. Plaats het spuitmondje in een spuitzak en vul deze met de bavaroise.

Verkruimel de muffins en vul iedere glaasje met een laagje van circa 2,5 cm met de kruimels. Leg er een paar bosbessen op en spuit hierop een laagje bavaroise.

Plaats er daarna weer een laagje kruimels op en maak ze helemaal af met een mooie toef van bavaroise. Plaats in de toef nog een paar bosbessen ter decoratie.

Aantal glaasjes:
4 stuks.