Bloody Halloween

Benodigdheden:

  • Bloody_halloween500 gram FunCakes Mix voor Red Velvet Cake
  • 1 pot FunCakes Glaze Topping – Aardbei
  • FunCakes Smaakstof – Aardbei
  • 1 kg Wilton Decorator Icing
  • 3 eieren (150 gram)
  • 100 ml plantaardige olie
  • 200 ml water
  • 2x Wilton ronde bakvorm van 20 cm
  • FunCakes Wegwerpspuitzakken
  • Wilton Cake Release
  • Wilton spatula
  • Wilton taartrooster
  • Wilton taartzaag

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C  (heteluchtoven 160°C). Vet de bakpannen in met Cake Release. Maak 500 gram Mix voor Red Velvet Cake zoals aangegeven op de verpakking of in dit basisrecept.
Verdeel het beslag over de twee bakpannen en bak de cakes in 40-45 minuten gaar. Stort ze hierna op een taartrooster en laat volledig afkoelen.

Maak de decorator icing iets dunner met een beetje water zodat het makkelijker smeert. Voeg er naar smaak aardbeiensmaakstof aan toe. Snijd de twee red velvet cakes beide één keer doormidden, vul met aardbeiencrème en stapel op elkaar. Smeer de buitenkant ook af met de aardbeiencrème en maak met het paletmes horizontale strepen zodat het op een soort verbandwikkel lijkt. Doe de helft van de pot strawberry glaze topping in een spuitzak, knip er een puntje van af en spuit de glaze van bovenaf langs de rand zodat het naar beneden kan druipen. Bedek als laatste de hele bovenkant met glaze en strijk het glad met een paletmes. Als finishing touch steek je een mes rechtop in de taart.