Bloedsinaasappeldessert met chocolade lange vinger

Benodigdheden:

  • 700 gram magere kwark
  • 100 gram FunCakes mix voor Bavaroise -Bloedsinaasappel-
  • 120 ml water
  • Dessert glaasjes
  • 100 gram FunCakes mix voor Biscuit
  • 76 gram losgeklopt ei
  • 1 el water
  • 2 el cacaopoeder
  • Fijne kristalsuiker
  • Spuitzak
  • Bakpapier
  • Mandarijn partjes

Bereidingswijze:
Meng de bavarois mix met 120 ml water en spatel dit direct voorzichtig door de kwark. Schep de mix in de dessert glaasjes en laat het geheel circa 1 uur in de koelkast opstijven.

Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C). Meng 100 gram mix voor Biscuit, 76 gram ei en 1 el water in een kom. Klop dit 7-8 minuten op hoge snelheid en voeg de cacaopoeder toe. Mix daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid.

Strooi een dikke laag suiker over het bakpapier. Vul een spuitzak met het beslag en knip hier een puntje met een doorsnede van circa 8 mm af. Spuit dikke strepen van beslag over de suiker. Hou er rekening mee dat het beslag nog een beetje rijst.

Bak de lange vingers in circa 8 minuten op 200°C en zet de oven daarna op 100°C met de deur op een kier en bak de lange vingers nog circa 15 minuten. Ze zijn gaar als ze stevig aanvoelen.

Decoreer de bavarois met mandarijn partjes en wat chocolade. Plaats de chocolade lange vinger op het glaasje.

Aantal desserts:
6 stuks.