Bloedsinaasappel bavarois taart

Benodigdheden:

  • 330 gram FunCakes mix voor Biscuit
  • 5 eieren (circa 250 gram)
  • 153 ml water
  • Bakvorm 20×20 cm
  • 350 gram FunCakes marsepein oranje
  • 100 gram FunCakes mix voor Bavarois bloedsinaasappel
  • 500 ml slagroom
  • Chocolade decoraties
  • Blikje mandarijntjes
  • Sinaasappel marmelade
  • Poedersuiker om uit te rollen
  • Rolstok
  • Mesje
  • Taartzaag

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng 330 gram mix, 5 eieren en 33 ml water in een kom. Klop het beslag 7-8 minuten op de hoogste snelheid, daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid namixen. Vul de ingevette bakvorm (1/2 tot 2/3 vol) en bak de taart in 35-40 minuten gaar. De oven tussentijds niet openen! De taart is gaar als hij veerkrachtig aanvoelt. Direct na het bakken uit het bakblik halen en laten uitdampen op een rooster.

Snij de biscuit in 3 lagen. Giet de mandarijntjes af en verdeel er een paar over de onderste laag biscuit. Klop de slagroom lobbig en hou 2 flinke eetlepels apart. Maak 50 gram bavaroise mix aan met 120 ml water en spatel het door de rest van de slagroom. Laat het even opstijven.

Verdeel de bavaroise in tweeën en smeer de onderste laag in met de bavaroise. Plaats de middelste laag er bovenop, plaats hier wat mandarijntjes op en smeer deze ook in met de bavarois. Plaats de laatste laag er bovenop en smeer de bovenkant en de korte zijkanten in met een dun laagje marmelade en een dun laagje slagroom.

Kneed de marsepein goed door en rol het dun uit op de poedersuiker. Leg de plak op de taart en druk het voorzichtig aan. Snij de overtollige marsepein af met een mesje. Maak met het restje slagroom een toefje op de taart en decoreer deze met de overgebleven mandarijntjes en de chocolade decoraties.