Bellissimo pistachio

Benodigdheden:

  • Rechthoekige bakring bijvoorbeeld van Patisse
  • 200 gram FunCakes mix voor Vanille Ijs
  • FunCakes smaakstof pistache
  • 200 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • (Gezouten) pistache nootjes
  • Lemon curd
  • Bakvorm 20 cm rond
  • 640 gram FunCakes mix voor Brownies
  • 3 eieren (circa 160 gram)
  • 70 gram ongezouten roomboter
  • 135 ml water
  • Taartrooster
  • Bakspray bijvoorbeeld van Wilton
  • Bakpapier

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat de ingrediënten voor de brownie op kamertemperatuur zijn. Spray de bakvorm in met bakspray.

Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng de mix, eieren, boter en het water in een kom. Klop het op lage snelheid in 3 minuten tot een dik beslag. Vul een ingevet en met bakpapier bekleed bakblik en bak de brownie in 40 minuten gaar. Laat hierna afkoelen op een taartrooster.

Verkruimel de brownie en doe hier 2 à 3 flinke eetlepels lemoncurd bij en kneed het tot een samenhangend deeg.

Bekleed een platte schaal of bakplaat met bakpapier en zet de bakring erop. Druk het brownie mengsel hierin.

Mix 200 gram mix voor ijs met 200 ml melk en 200 ml slagroom en klop dit in 2 minuten op hoge snelheid. Voeg als laatste pistache smaakstof naar smaak aan toe. Stort dit op de browniebodem en zet het minimaal 3 uur in de vriezer.

Garneer de bovenkant met grof gehakte pistache noten. Wij hebben gekozen voor gezouten noten om een lekker contrast te leggen tussen zout en zoet.