Bavarois dessert

Benodigdheden:

  • 100 gram FunCakes mix voor Bavaroise aardbei
  • 120 ml water
  • 500 ml slagroom
  • 200 gram koekjes naar keuze
  • 300 gram aardbeien
  • 20 gram suiker
  • 150 gram FunCakes Chocolade Melts Wit
  • FunCakes wegwerp spuitzak
  • 8 glazen potjes

Bereidingswijze:
Verkruimel de koekjes. Klop 500 ml slagroom lobbig. Meng 100 gram mix voor bavarois met 120 ml water en spatel dit mengsel direct voorzichtig door de slagroom.

Vul de glaasjes met een laagje verkruimelde koekjes en giet er daarna een laag bavarois overheen. Plaats de glaasjes in de koelkast.

Maak de aardbeien fijn met een staafmixer en voeg 300 gram suiker eraan toe. Schenk dit aardbeien mengsel over de bavaroise in de glaasjes.

Doe 150 gram chocolade melts in een kom geschikt voor de magentron. Plaats de kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen.

Vul een spuitzak met de gesmolten chocolade en spuit een swirl van witte chocolade op de toetjes.

Aantal glaasjes:
8 stuks.