Appel cake met Zwitserse room

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes mix voor Cupcakes
  • 5 eieren (circa 250 gram)
  • 250 gram (room) boter
  • 3 grote appels
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel FunCakes smaakstof kaneel
  • Ronde bakvorm 28 cm
  • 200 gram FunCakes mix voor Banketbakkersroom
  • 500 ml water
  • 500 ml slagroom
  • FunCakes wegwerp spuitzak

Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C ).

Meng 500 gram mix voor cupcakes, 250 gram boter, de kaneel smaakstof en 5 eieren in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag . Vet een cakevorm van 28 cm in en strooi er wat bloem in. Schep het beslag in de vorm.

Schil de appels en snijdt deze in gelijke stukjes. Meng de appel met de suiker en verdeel ze over de bovenkant van de cake. Bak de cake in 40-45 minuten gaar.

Meng 200 gram mix voor banketbakkersroom met 500 ml water en klop de room met een garde of mixer circa 5 minuten op tot een gladde massa. Klop de slagroom en mix de banketbakkersroom er doorheen. Doe het geheel in een spuitzak en spuit een toef op je appelcake.

Aantal taartpunten:
12 – 16 punten.