Amandelwintercake

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Amandelcake
  • 200 gram FunCakes Dip ’n Drip – Wit
  • 200 gram FunCakes Rolfondant – Bright White
  • FunCakes Edible FunColours Sparkle Dust – Pearl White
  • 250 gram zachte ongezouten roomboter
  • 5 eieren
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • Cakeblik van 26 cm
  • Wilton Cake Release
  • Wilton taartrooster
  • Verschillende maten sneeuwvlokplungers, bijvoorbeeld van PME
  • Wilton Perfect Height Rolling Pin

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 500 gram Mix voor Amandelcake volgens de aanwijzingen op de verpakking of in dit basisrecept. Bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar. Laat na het bakken afkoelen op een taartrooster. Kneed de witte fondant even goed door, rol het dun uit op een met Magic Roll-Out Powder bestrooid werkblad en steek sneeuwvlokjes uit in verschillende maten. Laat ze glitteren met de FunColours Sparkle Dust. Smelt 200 gram Dip ’n Drip even in de magnetron en giet vervolgens over de afgekoelde cake. Decoreer met de fondantsneeuwvlokjes.