Alpacataart

Benodigdheden:

  • 500 gram FunCakes Mix voor Biscuit Deluxe
  • 400 gram FunCakes Mix voor Botercrème
  • 500 gram FunCakes Rolfondant – Bright White
  • Klein stukje FunCakes Rolfondant Raven Black
  • FunCakes Smaakpasta – Slagroom
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Bright Green
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Roze
  • FunCakes Edible FunColours Gel – Bruin
  • FunCakes Edible FunColours Brush Food Pen – Zwart
  • Klein beetje FunCakes Mix voor Royal Icing (al gemixt)
  • Jam naar keuze
  • 7,5 ei
  • 450 ml water
  • 500 gram zachte ongezouten roomboter
  • 2x Wilton Decorator Preferred Ronde bakvorm – Ø 15 cm
  • 1x Wilton Decorator Preferred Ronde bakvorm – Ø 20 cm
  • FunCakes wegwerpspuitzakken – 41 cm
  • FunCakes eetbare lijm
  • FunCakes Magic Roll-Out Powder
  • FunCakes Taartkarton zilver/goud rond 16 cm
  • Wilton Cake Release
  • Wilton houten dowels
  • Wilton Perfect Height rolling pin
  • Wilton spuitmond #1M
  • Wilton spuitmond #6B
  • Wilton spuitmond #2
  • Wilton spatel hoek 22,5 cm
  • Wilton taartrooster
  • Wilton taartzaag
  • FMM uitsteker Mix ’n Match Face
  • Verschillende maten ovalen uitstekers, bijvoorbeeld van PME
  • Bloesem plungers, bijvoorbeeld van PME
  • Ronde koekjesuitstekers in verschillende maten
  • Plastic huishoudfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Maak 500 gram Mix voor Biscuit Deluxe en 400 gram Mix voor Botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking of in de basisrecepten voor biscuit en botercrème. Vet de bakvormen in met de Cake Release en vul met het biscuitbeslag. Bak de biscuits in 30-35 minuten gaar. Stort na het bakken de biscuits op een taartrooster en laat ze volledig afkoelen.

Breng de botercrème op smaak met de slagroomsmaakpasta.

Snijd de biscuits met een taartzaag twee keer door en vul ze met een dun laagje botercrème en jam. Stapel vervolgens weer op elkaar. Kleur een deel van de botercrème lichtbruin met de FunColours Gel en smeer de onderste taart rondom af, dit hoeft niet netjes. De rest van de botercrème kleur je zachtroze. Verdeel dit over 2 spuitzakken, één met spuitmond #1M en één met spuitmond #6B. Stapel de twee taarten vervolgens op elkaar volgens de aanwijzingen in dit recept.

Kleur 150 gram fondant beige met de bruine FunColours gel, rol het uit op een met Magic Roll-Out Powder bestoven werkblad, snijd hier met een mes een ovaal uit voor het gezicht en plak dit tegen de afgesmeerde taart van 15 cm aan. Maak met de twee verschillende spuitmondjes naar eigen inzicht toefjes en rozetten rondom het gezicht zoals op de foto.

Kleur een klein stukje fondant licht- en donkerroze en de rest zachtgroen, houd een stukje van ongeveer 10 gram wit fondant over voor de pupillen. Uit het roze fondant steek je kleine bloemetjes. Rol het groene fondant uit tot een dikte van 3mm, leg hier een stukje plastic folie overheen en steek er rondjes en ovalen in verschillende maten uit, dit worden de cactussen. Door gebruik te maken van het plastic folie creëer je wat meer afgeronde in plaats van hele strakke randjes. Haal hier en daar een stukje fondant van de ovalen weg, zodat hier een andere ovaal mooi in past en plak deze tegen de onderste taart aan.

Rol een stukje roze en beige fondant uit, dit mag redelijk dik blijven, en steek hier twee verschillende maten ovalen uit voor de oren, plak het op elkaar en steek ze rechtop op het hoofd.

Rol het zwarte fondant dun uit en steek hier twee rondjes uit voor de ogen. Rol vervolgens het wit heel dun uit en steek hier met de FMM Face Cutter twee ovaaltjes en twee kleine rondjes uit en plak deze op de zwarte rondjes. Maak met de eetbare stift een snuitje en plak de ogen op de juiste plek.

Plak de bloemetjes op de cactussen. Vul een spuitzak met spuitmond #2 met een klein beetje royal icing en maak de naalden van de cactus door kleine dopjes te spuiten. Zet de taart tot gebruik in de koelkast.