Advocaat meringues

Benodigdheden:

  • 10 gram FunCakes Eiwitpoeder
  • 60 ml water
  • 20 gram FunCakes flavoured chocolade melts limoen
  • 20 gram FunCakes flavoured chocolade melts aardbei
  • 140 gram kristalsuiker
  • FunColours Edible FunColours Gel – Leaf Green
  • FunColours Edible FunColours Gel – Pink
  • Wegwerpspuitzakken
  • Wilton spuitmondje 1M (2x)
  • Bakpapier
  • Advocaat
  • Schaaltjes
  • Lepels
  • Platte ovenschaal

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 90°C (heteluchtoven). Vul de ovenschaal met de kristalsuiker en plaats dit 15 minuten in de oven. Let op dit mag niet gaan smelten of karamelliseren!

Meng 10 gram eiwitpoeder met 60 ml water in een schaaltje. Roer dit goed door zodat er geen klontjes meer zichtbaar zijn. Laat dit 5 minuten staan.

Klop de eiwitten goed stijf en voeg beetje voor beetje de warme kristalsuiker toe. Verdeel het schuim over twee schaaltjes. Kleur een deel groen en het andere deel roze met de voedselkleurstoffen van Wilton.

Plaats de twee spuitmondjes in de twee spuitzakken en vul iedere spuitzak met een andere kleur mengsel. Spuit op een met bakpapier bekleedde bakplaat mooie rozetten. Laat de rozetten in de oven in een uur drogen. Laat ze afkoelen.

Doe de gewenste hoeveelheid melts in een plastic of glazen kom. Plaats deze kom in de magnetron en smelt de melts op maximaal vermogen (± 800 Watt). Haal de chocolade elke 15 tot 20 seconden uit de magnetron en roer het goed door zodat de temperatuur zich gelijkmatig verspreidt. Blijf dit herhalen tot de chocolade bijna volledig gesmolten is; kleine stukjes chocolade mogen nog zichtbaar zijn. Stop met verwarmen en roer de chocolade goed door tot alle stukjes chocolade opgelost zijn en een gelijkmatige chocolademassa is verkregen. Herhaal dit voor de andere kleur.

Neem twee spuitzakken, vul iedere met een andere kleur chocolade en knip hier een piepklein puntje af.

Decoreer de afgekoelde meringues met een theelepel advocaat en drizzle met de chocolade eroverheen voor een streepjes patroon.